Депутати намагаються підкупити виборців в майже 30% округів - КВУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Депутати намагаються підкупити виборців в майже 30% округів - КВУ

Кримінал
127
На сьогоднішній день в близько 30% округів фіксуються факти прямого та непрямого підкупу виборців, і 90% таких порушень здійснюються з боку кандидатів у народні депутати – мажоритарників.
Про це на прес-конференції повідомив голова правління Комітету виборців України Олексій Кошель.
90% всіх фактів порушень, які ми сьогодні фіксуємо, – порушення, які здійснюють кандидати-мажоритарники. На сьогоднішній день проблема підкупу виборців набуває загального характеру, і ми можемо говорити, що в близько 30% виборчих округів спостерігаються факти прямого та непрямого підкупу виборців.
Це найбільша загроза виборчої кампанії, тому що в результаті ми можемо отримати в парламенті кілька десятків народних депутатів-мажоритарників, які прийдуть до влади нечесним і незаконним способом», – сказав він. Кошель зазначив, що КВУ є прихильником введення кримінальної відповідальності для виборця, який бере хабар.
Він також зазначив, що з підкупом виборців боротися досить важко. «Комерційна складова в діяльності політичних сил з кожним роком все більша. Сьогодні є десятки структур, які проводять системну роботу з підкупу виборців. Тобто будуються виборчі піраміди – є сотники, десятники, чітка система звітності, і підключаються напівлегальні механізми», – сказав Кошель.
На переконання голови правління КВУ, задача для наступного парламенту – повністю переписати виборче законодавство, сформувати Виборчий кодекс, щоб в 2015 році на місцеві вибори можна було вийти без потужної корупційної складової.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас