Київ закупив каштани в постачальника, який раніше оскандалився — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Київ закупив каштани в постачальника, який раніше оскандалився

Казна та Політика
2044
Київське комунальне об’єднання “Київзеленбуд” 6 жовтня за підсумками тендера підписало угоду з ТОВ “ПП” ЕдМарліс “на поставку саджанців листяних дерев, кущів та квіткової розсади на суму 5,35 млн гривень.
Найдорожчий в переліку – каштан “Баумані” (різновид звичайного кінського каштана, суцвіття біле з червоним візерунком) за 1950 гривень за саджанець. Також серед дорогих – клени сріблястий по 1700 гривень за штуку і гостролистий за 1650 гривень за штуку.
Власником фірми “ЕдМарліс” є Валерій Конотоп, директор – Едуард Мартиненко. Фірма вже перемагала на тендерах “Київзеленбуду”, з початку року отримала контракти на 14,18 млн гривень.
Фірма “ЕдМарліс” фігурувала у скандалі з висадкою липових каштанів на Хрещатику.
Восени 2012 року комунальне підприємства з утримання зелених насаджень Шевченківського району Києва провело тендер на поставку 289 каштанів породи Briotti. Тендер виграла фірма ТОВ “Професійний садівник”. Разом з тим компанія не імпортувала каштани з Італії сама – посередником виступила компанія “ЕдМарліс”.
У березні-квітня 2013 року каштани висадили, але вже в травні з’ясувалося, що дерева підмінили. Каштани зацвіли білим, а не червоним кольором. Експертиза з’ясувала, що тільки два з 289 саджанців були сорти Briotti, а решта – звичайні білі каштани.
При цьому виникла плутанина з цінами на саджанці. Радник голови Київської адміністрації Олександр Мазурчак говорив, що саджанець Briotti коштує 430 євро за штуку, при цьому “Київзеленбуд” у квітні того ж року закуповував у “ЕдМарліса” той же сорт каштанів по 3 тис. гривень за штуку.
У лютому 2014 київський суд зобов’язав “Професійного садівника” пересадити каштани.
За матеріалами:
Наші гроші
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас