НБУ призначив дату продажу нової порції долара для населення на 15 жовтня, планує реалізувати до $100 млн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ призначив дату продажу нової порції долара для населення на 15 жовтня, планує реалізувати до $100 млн

Валюта
2068
Нацбанк повідомив про проведення продажів нової порції долара для населення.
Курс продажу поки невідомий, проте більшість фінансистів вважає, що нацбанківці реалізовуватимуть долар за офіційним курсом, який встановлять 15 жовтня. Це витікає з логіки останньої інтервенції Нацбанку для населення, яка відбулася 9 жовтня: тоді валюту продавали по 12,9308 грн /$ і сукупно реалізували $99 млн.
«Варто відзначити новий «крок», який задав регулятор для продажу валюти для підкріплення кас. Вже не через сім, а через п’ять днів після останнього продажу долара для кас. Тепер все логічно: НБУ відводить банкам п’ять днів для реалізації відвантаженої на інтервенції валюти (на продаж людям), і через ці ж 5 днів призначає нову інтервенцію. До речі, їх цілком достатньо для реалізації отриманого від Нацбанку долара, з цим проблем немає», – прокоментував ситуацію член правління Промінвестбанку Владислав Кравець.
Якщо дата проведення інтервенції для задоволення готівкового попиту на долар, вже призначена, то інформації про час продажу валюти для компаній-імпортерів поки немає. Як повідомили в банках, відповідна телеграма від НБУ їм поки не надходила.
Нагадаємо, що останній продаж валюти для суб’єктів господарювання відбувся 10 жовтня: компанії отримали $199, 97 млн. По індикативного курсу НБУ – 12,95 грн /$.
За матеріалами:
Вісті
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас