"Бориспіль" став першим аеропортом України, який може відправляти небезпечні вантажі до ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Бориспіль" став першим аеропортом України, який може відправляти небезпечні вантажі до ЄС

Казна та Політика
482
Аеропорт «Бориспіль» успішно пройшов валідацію з авіаційної безпеки Євросоюзу за участю незалежних інспекторів відповідальних органів з Австрії, Польщі та Латвії. Ця сертифікація підтвердила відповідність головних повітряних воріт України всім європейським нормам авіаційної безпеки, що дозволяє здійснювати перевезення небезпечних вантажів до країн ЄС.
За результатами перевірки аеропорт був сертифікований як агент RA3 (Third country EU Aviation security validated regulated agent). «Бориспіль» став першим в Україні авіавузлом, який пройшов валідацію та може гарантувати підвищений контроль на безпеку вантажних та поштових операцій.
Крім того, головний аеропорт України отримав право самостійно визначати рівень загрози, контролювати відправлення вантажів у країни ЄС безпосередньо до моменту завантаження до повітряного судна або передачі авіаперевізнику АСС3 чи іншому агенту RA3.
Аеропорт «Бориспіль», як агент RA3, застосовує процедури фізичного контролю за допомогою технічних засобів та інші види контролю на безпеку з метою забезпечення захисту від актів незаконного втручання і будь-якого пошкодження вантажу чи пошти, які прямують до країн ЄС. Дані норми перевірки було гарантовано відповідною «Декларацією зобов’язань».
Довідка
Валідація – це міжнародна згода щодо перевезення небезпечних вантажів до країн ЄС. У відповідності до застосування нових правил ЄС перевезення вантажів з третіх країн до ЄС забороняється без здійснення перевірки на авіаційну безпеку відповідальними сертифікованими агентами та перевізники ACC3. Агенти RA3 повинні гарантувати підвищений контроль на безпеку вантажних та поштових операцій.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас