В яких країнах світу хочуть працювати українці - дослідження — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В яких країнах світу хочуть працювати українці - дослідження

Особисті фінанси
999
Нестабільність економіки, війна на сході країни і невпевненість в завтрашньому дні все частіше змушують українців замислюватися про переїзд в інші країни. За даними опитування, проведеного порталом Rabota.ua серед 3641 респондента, майже 77% опитаних готові переїхати за кордон у пошуках більш високого рівня життя. При виборі місця для переїзду українці звертають увагу на фінансову стабільність компанії та привабливу заробітну плату, а серед причин для міграції називають економічну і політичну невизначеність.
При цьому мобільність співробітників багато в чому залежить від їх професії. Представники інженерно-технічних професій найбільш схильні шукати роботу за кордоном. А ось співробітники більш жорстко регульованої соціальної та медичної сфер виявилися найменш мобільними. Потенційні мігранти вибирають не країну, а конкретне місто: у списку їх переваг перше місце займає Лондон, друге – Нью-Йорк, а третє – Париж. Як говорить один з претендентів, «якщо ви запитаєте:« Куди ви хочете поїхати у Великобританії?», Ніхто не скаже, що в Ліверпуль або Манчестер. Всі виберуть Лондон через злиття культур».
Цікаво й те, що очікування від роботи багато в чому залежать від віку працівника. Здобувачі віком від 20-29 років орієнтуються на кар’єрне зростання, в той час як в 30-49 років, коли зобов’язання перед сім’єю виходять на перший план, підвищується значимість балансу між роботою та особистим життям. У міру того як співробітники стають старше, ці чинники йдуть на другий план і зміст роботи – її внутрішня привабливість – стає основним фактором вибору робочого місця для більшості опитаних.
У свою чергу, в Україну найбільше хочуть емігрувати громадяни Пакистану (11%), Тунісу (11%) і Туреччини (10%).
За матеріалами:
Ain.Ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас