«Укрзалізниця» прискорює поїзди, ліквідуючи одноколійні перегони — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

«Укрзалізниця» прискорює поїзди, ліквідуючи одноколійні перегони

Казна та Політика
1837
Для збільшення пропускної здатності Укрзалізниця працює над усуненням так званих вузьких місць, якими є одноколійні перегони.
Як стало відомо ЗМІ з інформації на офіційному сайті уряду, продовжується будівництво других колій на перегоні Федунка – Яреськи, який розташований на електрифікованих ділянках прискореного руху Гребінка – Полтава.
Так залізничники вже поклали 3,5 км рейко-решіток другої колії, до кінця року на цьому перегоні планується покласти ще 0,9 км колійної решітки.
Крім того, для збільшення пропускної здатності ділянки Гребінка – Полтава тривають роботи по закриттю станції Федунка, яка діятиме тільки як зупинний пункт, що дозволить продовжити перегін між станціями Яреськи та Сагайдак до 9,5 км.
Як повідомив начальник відділу капремонту служби колії Південної залізниці Юрій Нарусевич, зараз довжина перегону Федунка – Яреськи становить 4,3 км. Згідно з чинним графіком, його добова пропускна спроможність – 21 пасажирський і чотири приміські пари поїздів і кілька вантажних.
«Покладений другий шлях перегону дозволить удосконалити графік руху і відповідно скоротити час у дорозі, який губився при зупинці поїзда на роз’їзді, пропускаючи зустрічний склад», – зазначив Юрій Нарусевич.
Ліквідація одноколійних перегонів – це поетапний процес. Так, після перегону Федунка – Яреськи залізничники Південної залізниці планують будувати другий шлях від станції Миргород до блокпоста 237-й км., роботи розпочнуться з відсипки ґрунту під земляне полотно.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас