Україні не потрібно більше 150 банків, регулятор буде стимулювати процес поглинання серед банків - Нацбанк — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україні не потрібно більше 150 банків, регулятор буде стимулювати процес поглинання серед банків - Нацбанк

Валюта
1739
Після інциденту зі Сбербанком Росії НБУ запустив ряд перевірок з метою виявити банки, які не продають валюту клієнтам. Про це повідомив Олександр Писарук, перший заступник голови НБУ, в ході прес-брифінгу в п’ятницю. За його словами, зараз кожен день працівники НБУ проводять рейди по касах банків разом з правоохоронними органами. В результаті однієї з таких перевірок було виявлено шість банків-порушників. У тому числі і три конвертаційні центри, в які сьогодні була введена тимчасова адміністрація: банк “Аксіома”, ІнтерКредитБанк і Меліор Банк.
Водночас Олександр Писарук зазначив, що Україні не потрібно більше 150 банків, тому зараз ведуться розмови з акціонерами про докапіталізацію фінустанов. Крім того, НБУ буде стимулювати процес поглинання серед банків.
Перший заступник голови глави НБУ також відзначив, що регулятор очікує стабілізацію курсу в найближчі тижні. Він також повідомив, що НБУ очікує в результаті зустрічі глави регулятора Валерії Гонтарєвої з представниками МВФ перегляду програми.
“Нам необхідно переглянути не тільки загальний розмір програми, а й окремі маяки, які вимагають коректування, як, наприклад, скільки коштів може піти з держбюджету на рекапіталізацію Нацбанку”, – уточнює Писарук.
Нагадаємо, в середу глава Нацбанку Валерія Гонтарєва попрямувала до Вашингтона з метою обговорити перспективи співпраці України з Міжнародним валютним фоном і Світовим банком і взяти участь у щорічних осінніх зустрічах цих організацій, які пройдуть 10-12 жовтня у Вашингтоні. В ході візиту також планується зустріч з главою МВФ Крістін Лагард.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас