10 компаній готові інвестувати 1 млрд доларів в агросектор України - ЄБРР — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

10 компаній готові інвестувати 1 млрд доларів в агросектор України - ЄБРР

Кредит&Депозит
896
В Європейському банку реконструкції та розвитку заявили, що 10 компаній зі сфери агробізнесу готові інвестувати 1 млрд доларів США в Україну в наступному році, передають ЗМІ з посиланням на прес-службу ЄБРР.
ЄБРР і його агробізнес-клієнти зустрілися в Києві на цьому тижні, щоб підготувати план дій для приватного сектора, щоб стимулювати розвиток аграрного сектора України та інвестицій в нього.
Під час консультацій керівники фірм визначили найбільш актуальні інвестиційні проблеми цього сектора і намітили пріоритети, які будуть запропоновані для нового українського уряду після виборів у цьому місяці.
“Десять компаній-учасників зі сфери агробізнесу зазначили в анкеті, що вони готові вкласти 1 млрд доларів у наступному році”, – сказав директор департаменту агробізнесу ЄБРР Жиль Меттеталь в заяві.
ЄБРР може допомогти їм послідовно працювати з урядом, щоб залучити нове фінансування для України і забезпечити продовження процесу реформ”, – йдеться в повідомленні банку.
Також наголошується, що ЄБРР активізував роботу в агропромисловому секторі України. “Станом на початок цього місяця, в цьому секторі в поточному році було підписано десять проектів, на загальну суму інвестицій обсягом 194 млн євро”, – наголошується в повідомленні.
Нагадаємо, за прогнозом експертів Світового банку падіння ВВП в Україні за результатами 2014 року буде на рівні 8%.
Також у Світовому банку зазначили, що ВВП в 2015 році буде на рівні 1%. А в 2016-му році Всесвітній банк прогнозує зростання ВВП на 3,5%, в 2017-му економісти прогнозують зростання економіки на рівні 4%.
У Мінекономрозвитку відзначили, що єдиний вид діяльності, який демонструє позитивну динаміку в Україні – це сільське господарство – зростання на 6%.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас