Кабмін повернув Державіаслужбі право видачі призначень на авіамаршрути — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін повернув Державіаслужбі право видачі призначень на авіамаршрути

Казна та Політика
122
Кабінет міністрів України повернув Державній авіаційній службі повноваження з надання прав на експлуатацію повітряних ліній і призначення авіаперевізникам.
Це закріплено постановою Кабінету міністрів України №520 від 8 жовтня 2014 року “Про затвердження Положення про Державну авіаційну службу України”, текст якого оприлюднено на урядовому веб-сайті.
Згідно із зазначеним положенням, Державіаслужба є центральним органом виконавчої влади, діяльність якого спрямовується і координується урядом через міністра інфраструктури, який реалізує державну політику у сфері цивільної авіації та використання повітряного простору України і є уповноваженим органом з питань цивільної авіації.
Державіаслужба відповідно до покладених на неї завдань у вказаному положенні, здійснює також розробку, ухвалення та впровадження авіаційних правил України; а також забезпечує розробку державної стратегії, програм розвитку цивільної авіації та використання повітряного простору України.
Крім цього, Державіаслужба повинна розробляти, затверджувати і впроваджувати технічні нормативи і стандарти в галузі цивільної авіації; контролювати, в межах своїх повноважень, організацію та забезпечення повітряних перевезень вищих посадових осіб України; забезпечувати надходження та використання коштів Державного спеціалізованого фонду фінансування загальнодержавних витрат на авіаційну діяльність та участь України у міжнародних авіаційних організаціях; проводити процедуру допуску до експлуатації злітно-посадкових майданчиків і світлосигнальних систем аеродромів і видавати відповідні посвідчення; здійснювати ліцензування господарської діяльності з надання послуг з перевезень пасажирів та/або вантажу повітряним транспортом.
Як повідомив глава Державіаслужби Денис Антонюк вказаний документ прискорить прийняття в Україні європейських норм і правил у сфері цивільної авіації.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас