Всі дороги ведуть на Захід: Казахстан іде на поглиблення економічних відносин з Євросоюзом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Всі дороги ведуть на Захід: Казахстан іде на поглиблення економічних відносин з Євросоюзом

Світ
2122
Казахстан і Євросоюз незабаром підпишуть угоду нового рівня про розширене партнерство та співробітництво. Про це йдеться в повідомленні прес-служби президента Казахстану Нурсултана Назарбаєва.
Документ про завершення переговорів був підписаний в Брюсселі в присутності президента Назарбаєва і голови Єврокомісії Жозе Мануела Баррозу.
“Нова угода – це практичний інструмент, який забезпечить умови для успішної діяльності казахстанських і європейських підприємців. Також вона зміцнить контакти між нашими громадянами. Казахстан прийняв “Стратегію розвитку до 2050 року”, поставивши мету входження в число 30-ти найрозвиненіших країн”, – прокоментував документ глава Казахстану.
За його словами, Казахстан – єдина країна в Центральній Азії, яка підпише з ЄС угоду “другого покоління”. Назарбаєв також зазначив, що одним з ключових аспектів нової угоди є модернізований торговий розділ.
“Він враховує зобов’язання, прийняті Казахстаном в рамках вступу до Світової організації торгівлі, а також прийняті в рамках Митного союзу і Договору про Євразійський економічний союз. Хотів би особливо відзначити, що справжнім проривом у відносинах між Казахстаном і ЄС стала домовленість про можливість підготовки угоди про спрощення візового режиму між нашими сторонами одночасно з угодою про реадмісію”, – додав Назарбаєв.
Також у повідомленні прес-служби вказано, що сторонами був підписаний ще один документ – про завершення двосторонніх переговорів між Казахстаном і ЄС в рамках вступу Казахстану до СОТ.
Нагадаємо, раніше Назарбаєв заявляв, що Казахстан залишає за собою право вийти з Євразійського союзу.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас