G20 може створити в Австралії міжнародний центр підтримки інвестицій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

G20 може створити в Австралії міжнародний центр підтримки інвестицій

Світ
45
Міністри фінансів і глави центробанків фінансової “двадцятки” на зустрічі у Вашингтоні 10 жовтня обговорять можливість створення центру підтримки інвестицій в інфраструктурні проекти, повідомив журналістам глава російського Мінфіну Антон Силуанов.
“Буде обговорюватися ініціатива австралійського голови про створення спеціального центру, який займатиметься інвестиціями Центр пропонується оформити некомерційною організацією з терміном дії поки протягом чотирьох років.”, – пказав А.Силуанов.
Центр передбачається створити на території Австралії, яка готова взяти на себе значну частину витрат на утримання інституту.
За словами міністра, мова йде про те, щоб акумулювати пропозиції, які будуть цікаві для міжнародних інвесторів іноземного капіталу, і залучати інвестиції з боку міжнародних інвесторів.
“Ініціатива, в основному, підтримується учасниками” двадцятки. “Є ряд заперечень з точки зору створення нового інституту, так як є аналогічні інститути – Всесвітній банк, Європейський банк реконструкції та розвитку, який займається залученням інвестицій в інфраструктуру”, – сказав міністр.
За його словами, є пропозиції створювати центр не в Австралії, а під егідою цих організацій.
“Головне, щоб це не перетворилося на якийсь бюрократичний інститут. Ми завтра обговоримо, але в цілому, на рівні заступників, ініціатива була позитивно сприйнята”, – пояснив він.
Щодо позиції Росії стосовно створення такого центру, А.Силуанов зазначив, що “якщо це піде на користь, то ми, природно, за”.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас