Експерименти Нацбанку з обмеженням готівкових розрахунків кладуть додаткові витрати на покупців нерухомості, - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерименти Нацбанку з обмеженням готівкових розрахунків кладуть додаткові витрати на покупців нерухомості, - експерт

Нерухомість
2215
Зміни в законодавстві, які відбулися останнім часом, були як позитивними, так і негативними для ринку нерухомості в Україні.
“Величезний плюс – це повернення оцінки нерухомості на своє місце. Спокуса сісти на ті грошові потоки, які організувала попередня команда, було величезне. Те, що цього не відбулось – це показник того, що громадська ініціатива працює, якщо вона цілеспрямована та наполеглива”. – розповів голова комітету АСНУ зі статистики та аналітики Едуард Бразас.
“Друге – це “подяка” Національному банку за продовження експериментів із обмеженням готівкових розрахунків. Це яскравий приклад того, як робити не треба. Спочатку треба створити елементи довіри до банківської системи, а не навпаки. Це спроба штучно змусити громадян кредитувати банки та державу. Тому що знаходження грошей у банку на сьогоднішній день я ніяк інакше не можу назвати, як дати в борг банкіру – з урахуванням того, як ці депозити можна знімати. Це призвело до збільшення конвертаційних витрат”. – додав експерт.
В даній ситуації страждають у першу чергу громадяни, відмітив президент Асоціації фахівців з нерухомості Сергій Злидень. “Але держава від цього нічого не виграє. Виграють лише комерційні банки, які вирішують свої питання за рахунок людей та держави. Сама ідея правильна, але методи реалізації – як завжди”, – сказав він.
Нагадаємо, з 1 листопада 2013 року постановою уряду №231 було встановлено новий порядок оцінки майна, який призвів до фактичної монополізації даної послуги. Після скасування постанови, оцінка нерухомості подешевшала приблизно в 8 разів.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас