"Кременчуцький сталеливарний завод" ініціює досудову санацію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Кременчуцький сталеливарний завод" ініціює досудову санацію

Фондовий ринок
701
Акціонери ПАТ “Кременчуцький сталеливарний завод” (КСЗ, Полтавська обл.) Розглянуть пропозицію наглядової ради про надання згоди на проведення досудової санації товариства.
Згідно з оголошенням ПАТ в пресі, відповідне питання винесено на позачергових зборах акціонерів КСЗ 24 жовтня, яке наглядова рада вирішила провести 26 вересня цього року.
Як повідомлялося в кінці вересня, Кременчуцький сталеливарний завод готується до консервації виробничого обладнання. Згідно з листом фінансового управління міськради Кременчука в департамент доходів Полтавської облдержадміністрації, в жовтня 2014 року очікувалося скорочення 1500-2000 працівників підприємства, однак у зв’язку з погіршенням економічної ситуації скорочення може бути більш масштабним.
“Склади підприємства, яке виготовляє вагонні балки і рами, переповнені продукцією, на яку немає покупців. Більше 90% виготовленої продукції раніше підприємство відправляло в Росію. Нині завод простоює”, – йшлося в документі.
На КСЗ сьогодні працює близько 3770 осіб, станом на 1 серпня було скорочено 1285 працівників. Підприємство в поточному році простоювало з 24 лютого по 30 червня, потім відновило виробництво на три тижні, проте з 23 липня знову призупинило роботу на невизначений термін, так як Росія відкликала раніше видані сертифікати на продукцію КСЗ.
ПАТ “Кременчуцький сталеливарний завод” є провідним підприємством ливарного виробництва України з виготовлення сталевого литва для вантажних вагонів і великовантажних автомобілів.
У 2013 році КСЗ скоротив виробництво на 48,4% порівняно з 2012 роком – до 70,348 тис. Тонн литва.
Оновлений закон “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, який набув чинності на початку 2013 року, передбачає процедуру досудової санації (санації боржника до порушення провадження у справі про банкрутство). Вона може бути введена при наявності відповідної письмової згоди власника майна боржника і кредиторів, загальна сума вимог яких перевищує 50% кредиторської заборгованості боржника згідно з даними його бухгалтерського обліку, а також плану санації, який повинен бути письмово погоджений усіма забезпеченими кредиторами (їх вимоги забезпечені заставою – ІФ) і схвалений загальними зборами кредиторів боржника.
Умови плану санації щодо задоволення вимог кредиторів, які не брали участі в голосуванні або голосували проти прийняття плану санації боржника, повинні бути не гірше, ніж умови задоволення вимог кредиторів, які голосували за схвалення плану санації.
Термін дії процедури досудової санації не може перевищувати 12 місяців з дня затвердження судом відповідного плану санації. Протягом дії цієї процедури не може бути порушено справу про банкрутство боржника за його заявою або за заявою будь-якого з кредиторів. Протягом процедури досудової санації діє мораторій на задоволення вимог кредиторів.
Господарський суд повинен розглянути заяву про затвердження плану санації боржника до порушення провадження у справі про банкрутство протягом одного місяця з дня прийняття відповідної заяви до розгляду.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас