"Запоріжсталь" з серпня-2012 інвестувала в екологічні проекти більше $ 250 млн, продовжує модернізацію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Запоріжсталь" з серпня-2012 інвестувала в екологічні проекти більше $ 250 млн, продовжує модернізацію

Фондовий ринок
168
Запорізький металургійний комбінат “Запоріжсталь”, що входить до групи “Метінвест”, з моменту приходу на підприємство нової команди в серпні 2012 року по теперішній час, інвестував в реалізацію екологічних проектів більше $ 250 млн і став кращою в Україні компанією з екологічної модернізації.
Як повідомляється в прес-релізі підприємства, “Запоріжсталь” стала переможцем Всеукраїнського конкурсу “Екологічна якість та безпека” в номінації “Системний підхід до управління та впровадження чистих технологій виробництва” в рамках III Міжнародного форуму GREEN MIND, який проходить в Києві 8-9 жовтня поточного року.
“Ми прагнемо діяти з максимальною відкритістю. Наші цілі та стратегії в галузі екології однозначні: незважаючи на труднощі, продовжувати екологічну модернізацію виробництва і за рахунок цього послідовно знижувати негативний вплив на навколишнє середовище”, – цитує прес-служба генеральний директор “Запоріжсталі” Ростислав Шурма .
При цьому уточнюється, що за останні два роки на підприємстві побудована і введена в експлуатацію нова агломашина №1 з високоефективною газоочисткою, проведена масштабна модернізація доменної печі №4 з установкою системи аспірації ливарного двору і підбункерного естакади, завершено будівництво нової травильної лінії цеху холодної прокатки, реалізовані великі проекти в області енергоефективності та енергозбереження.
У програму подальшої модернізації меткомбінату, згідно реалізації технологічної стратегії групи “Метінвест”, входить послідовна реконструкція газоочисток агломашин №2-№6, яка дозволить досягти на кожній агломашині зниження викидів в атмосферу пилу і газів на рівні 10% загальних викидів комбінату. Інвестиції в реконструкцію 6-ти агломашин- $ 70 млн. В рамках цієї програми в 2014 році комбінат приступив до активної фази будівництва газоочистки агломашин №2.
“Впровадження нових екологічних, енерго-і ресурсозберігаючих технологій у виробництві комбінату “Запоріжсталь” вже дають реальний ефект. “Запоріжсталь” реалізує програми не на папері, вони впроваджуються в життя. Підприємство дивиться вперед, бачить майбутнє”, – констатував член експертної ради конкурсу, президент Союзу екологічних аудиторів України Святослав Куруленко, якого також цитує прес-служба.
В перспективних планах “Запоріжсталі” – модернізація сталеплавильного виробництва. Реалізація проекту з будівництва конвертерного цеху дозволить відмовитися від неефективного мартенівського способу виплавки сталі, що знизить валові викиди в атмосферу і скоротить споживання природного газу. Загальний бюджет цього проекту – близько $ 1,5 млрд.
Всеукраїнський конкурс “Екологічна якість та безпека” проводиться щорічно Всеукраїнською громадською організацією “Жива планета” за підтримки Міністерства екології та природних ресурсів України. Відбір номінантів конкурсу проводиться на регіональному рівні за підтримки Державної екологічної інспекції України. З 140 заявлених організацій за результатами регіонального туру відбір пройшли тільки 45 підприємств і компаній, з яких визначено сім підприємств та організацій – переможців та лауреатів конкурсу.
“Запоріжсталь” – одне з найбільш великих промислових підприємств України, продукція якого широко відома і користується попитом у споживачів на внутрішньому ринку і в багатьох країнах світу.
Спеціалізація комбінату – високоякісний сталевий г / к рулон, г / к лист, холоднокатаний лист, х / к рулон з вуглецевих і низьколегованих сталей, а також сталева стрічка, чорна жерсть, гнутий профіль.
Основними споживачами продукції комбінату є виробники зварних труб, підприємства автомобільного, транспортного, сільськогосподарського машинобудування, виробники виробів побутової техніки.
“Запоріжсталь” знаходиться в процесі інтеграції до групи “Метінвест”, основними акціонерами якої є АТ “Систем Кепітал Менеджмент” (71,24%) і група компаній “Смарт-холдинг” (23,76%).
ТОВ “Метінвест Холдинг” – керуюча компанія групи “Метінвест”.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас