Безробіття в Австралії у вересні виросло до 6,1%, скорочення робочих місць перевищило прогноз — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Безробіття в Австралії у вересні виросло до 6,1%, скорочення робочих місць перевищило прогноз

Світ
130
Безробіття в Австралії у вересні 2014 року зросло до 6,1% з 6%, зафіксованих в серпні і в липні, повідомляє MarketWatch з посиланням на дані Австралійського бюро статистики.
Дані за серпень і липень були переглянуті у зв’язку зі зміною методології розрахунку показника з урахуванням сезонних чинників. Раніше повідомлялося, що липневий рівень безробіття склав 6,4%, серпневий – 6,1%.
Кількість робочих місць в країні у вересні скоротилося на 29,7 тис., тоді як експерти очікували збільшення на 15,5 тис. Без зміни методології розрахунку показників ринку праці вересневе зменшення числа зайнятих в Австралії склало б 172 тис.
Число людей, зайнятих повний робочий день, зросла на 21,6 тис., які працюють неповний день – впало на 51,3 тис.
Частка участі населення країни в робочій силі зменшилася минулого місяця до 64,5% з 64,7% в серпні. Експерти, опитані MarketWatch, в середньому прогнозували зростання показника до 64,8%.
Австралійське бюро статистики переглянуло дані за липень і серпень у зв’язку з сумнівами в їх достовірності, вираженими як регуляторами, так і економістами, з урахуванням різкій волатильності показників.
Так, у відповідності зі старою методологією, число робочих місць в країні збільшилося в серпні на рекордні 121 тис., відповідно до нової методології – лише на 32,1 тис.
Бюро заявило, що не може пояснити причин волатильності даних, однак переглядає методологію їх розрахунку за допомогою незалежних експертів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас