Airbus планує скоротити частку в Dassault наполовину, продасть акції компанії на 2 млрд євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Airbus планує скоротити частку в Dassault наполовину, продасть акції компанії на 2 млрд євро

Фондовий ринок
139
Airbus Group NV планує скоротити свою частку в Dassault Aviation SA майже наполовину, продавши акції компанії як інституціональним інвесторам, так і самій Dassault, повідомляє агентство Bloomberg.
Сума операції може скласти близько 2 млрд євро.
Airbus володіє 46,3% Dassault вже понад 10 років. За цей час компанії не змогли добитися істотної синергії, і для Airbus акції Dassault були лише фінансовим інструментом. У липні компанія оголосила, що продаж акцій Dassault є лише питанням часу.
“Ми хочемо розмістити частину акцій на ринку одночасно з продажем певного обсягу паперів самій Dassault, – заявив директор зі стратегічного розвитку Airbus Марвон Лахуд. – Dassault є добре керованою компанією і має бути цікавою інституціональним інвесторам”.
Dassault – французька авіакосмічна компанія, виробник військових, регіональних і бізнес-літаків, випускає такі повітряні судна, як Rafale, Mirage 2000, Jaguar, Alphajet, Falcon.
Акціонери Dassault минулого місяця схвалили купівлю приблизно 10% акцій за максимальною ціною в 1200 євро та їх погашення.
Вартість частки Airbus в Dassault оцінюється в 5,6 млрд євро виходячи з ціни акції в 1200 євро, мажоритарним акціонером Dassault є сім’я Дассо – засновники компанії.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас