Фірташ подасть в суд на Кабмін — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фірташ подасть в суд на Кабмін

Фондовий ринок
1121
Group DF Дмитра Фірташа вирішила оскаржити в суді постанову Кабміну про заборону використовувати газ зі сховищ на потреби хімзаводів.
Про це сказав керуючий директор Group DF Борис Краснянський.
“Мене запитали про цю постанову ще в середу, коли я перебував у Відні. Я відразу відповів, що вона абсолютно незаконна, вона суперечить законодавству України, Конституції, тому що вона, по суті, зневажає право приватної власності. На сьогодні я готовий сказати, що наші підприємства, які є власниками газу, що знаходиться в ПСГ, подають до суду, і оскаржуватимуть це рішення Кабінету Міністрів. Ще раз повторю, бо вона незаконна”, – заявив він.
Позов майже готовий, його передадуть до суду на цьому тижні.
У Group DF в сховищах знаходиться близько 4 млрд кубометрів газу. Група також є власником великих виробників міндобрив “Рівнеазот” і черкаський “Азот” (а також двох простоюють хімзаводу в Горлівці і Сєвєродонецьку), які використовують газ як сировину.
Нагадаємо, рішення Кабміну аргументовано необхідністю економити газ. Заборона на підняття газу діє до кінця опалювального сезону. У цей період хімзаводам дозволяє використовувати виключно імпортний газ.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас