Пільговикам відмовили в проїзді в метро Києва за посвідченнями — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Пільговикам відмовили в проїзді в метро Києва за посвідченнями

Особисті фінанси
5440
Ряд пільговиків відтепер можуть безкоштовно проїхати в київському метро тільки по пред’явленню Картки киянина.
“У Києві вводиться новий порядок проїзду в метрополітені. Це стосується окремих категорій громадян міста Києва, які не мають права, відповідно до чинного законодавства, на пільговий проїзд в метрополітені, а саме: непрацюючі особи, які здійснюють догляд за дітьми-інвалідами, особи, не мають права на пенсію або отримують допомогу замість пенсії, один з батьків багатодітної сім’ї, пенсіонери, інваліди (ті, що не мають додаткових пільг, наприклад, Ветеран праці, Дитина війни, Учасник війни та інші)”, – повідомили в Київміськадміністрації.
Цим категоріям надано право безкоштовного проїзду в Київському метрополітені на підставі Картки киянина згідно з рішенням Київської міської ради від 04 вересня поточного року.
У КМДА відзначають, що для оформлення картки киянина громадянам необхідно звернутися до районного управління праці та соціального захисту населення за місцем своєї реєстрації або до Департаменту соціальної політики (проспект Комарова, 7). При собі необхідно мати такі документи: посвідчення, яке підтверджує право на отримання картки; паспорт; довідка про присвоєння ідентифікаційного номера.
“Всі категорії громадян, які мають право на пільговий проїзд у метрополітені згідно з чинним законодавством (ветерани війни, діти війни, ветерани праці, особи, постраждалі внаслідок аварії на ЧАЕС та інші) мають право на безкоштовний проїзд в метрополітені на підставі відповідних посвідчень”, – повідомили в горадміністараціі.
Як повідомлялося, Київський метрополітен починає процес поступового переходу на автоматизовану систему проходу пасажирів, відмовляючись від використання жетонів.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас