Держагентство електронного уряду має намір впровадити 10 адмінпослуг в електронній формі до 2016 р. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Держагентство електронного уряду має намір впровадити 10 адмінпослуг в електронній формі до 2016 р.

Казна та Політика
391
Державне агентство з питань електронного уряду має намір впровадити 10 адміністративних послуг в електронній формі до кінця 2015 року.
Як повідомив глава агентства Олександр Риженко на прес-брифінгу в середу, це є одним з пріоритетних завдань агентства на наступний рік. Послуги будуть обрані з переліку 20 затверджених Євросоюзом послуг, 12 з яких надається державою населенню і вісім – бізнесу.
Відповідаючи на питання, які це можуть бути послуги, О.Риженко не конкретизував їх, зазначивши, що це будуть послуги в сфері будівництва (наприклад, подача повідомлення про початок будівництва об’єкта), екології, а також податкові сервіси.
З інших пріоритетних завдань на наступний рік глава Держагентства називає створення системи електронної взаємодії органів державної влади, підключення до неї 10 основних веб-ресурсів, впровадження веб-порталів відкритих даних і електронної демократії та інші.
За словами О.Риженка, впровадження в Україні електронного уряду вимагає також законодавчих змін, зокрема, має бути прийнятий закон про систему електронної взаємодії держорганів, закон про відкриті дані. Крім того, має бути розроблена концепція “Електронна Україна-2020”.
Під час прес-брифінгу було презентовано опитування, проведене Центром Разумкова, про готовність українців до впровадження електронного уряду. За даними опитування, 45% українців не користуються послугою доступу до інтернету, 58% з яких не бачать в цьому сенсу. 92% користувачів інтернету виходять в мережу з дому, найбільш затребувані у користувачів соціальні мережі, новини і прогноз погоди. 42% всіх користувачів проводять транзакції в інтернеті. Стільки ж виступають в підтримку впровадження електронного уряду. При цьому 31% опитаних не змогли пояснити значення терміна “електронний уряд”.
Метою впровадження електронного уряду в Україні О.Риженко назвав необхідність збільшення темпів розвитку країни та необхідність інтегруватися в європейське співтовариство.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас