Страйки обійшлися Air France в 500 млн євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Страйки обійшлися Air France в 500 млн євро

Світ
106
Страйки, що пройшли минулого місяця, обійшлися авіакомпанії Air France в 500 млн євро в якості недоотриманих доходів.
Фінансовий директор авіаперевізника П’єр-Франсуа Ріолаччі заявив, що безпосередній збиток склав 320-350 млн євро плюс витрати від майбутнього бізнесу. Група Air France-KLM, друга за величиною авіакомпанія в Європі, вже знизила прогноз прибутку на 2014.
Компанія відзначила, що сумарний пасажиропотік знизився на 15,9% у вересні, додавши, що замовлення на найближчі три місяці також зменшилися.
Причиною страйку став запропонований керівництвом план розвитку компанії до 2020 р, який передбачав переорієнтування перевізника на користь лоукост-філії Transavia, зареєстрованого в Португалії. Пілоти переконані, що ця реформа поставить під загрозу робочі місця у Франції, а також позбавить їх привілейованого статусу, у зв’язку з чим вони наполягали на відмові від цих планів.
Вранці в середу держсекретар Франції з транспорту Ален Бачили заявив, що керівництво Air France прийняло рішення повністю відмовитися від проекту розвитку лоукостера Transavia. Його слова згодом були спростовані представником авіакомпанії, що відзначив, що заява про повне скасування проекту Transavia передчасна.
Пізніше в цей же день керівництво авіакомпанії Air France запропонувало відкликати проект розвитку Transavia Europe, який викликав суперечки, в обмін на негайне припинення страйку. При цьому авіакомпанія має намір розвивати філія Transavia France, який дозволить уникнути делокалізації, але в той же час повинен витримати конкуренцію інших європейських лоукостерів на цьому ринку.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас