Вклади до 200 тисяч гривень мають 98% українців - Мінфін — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вклади до 200 тисяч гривень мають 98% українців - Мінфін

Кредит&Депозит
5884
Вклади до 200 000 гривень мають 98% українців. Ми говоримо про найбіднішу публіку, яка сьогодні не може отримати свої вклади. Про це сказав міністр фінансів Олександр Шлапак, передає прес-служба КМУ.
Нагадаємо, 7 жовтня Верховна Рада прийняла за основу і в цілому проект закону про внесення зміни до статті 23-1 Закону України “Про Державний бюджет України на 2014 рік” (щодо фінансових векселів Фонду гарантування вкладів фізичних осіб) (№ 5055). Однак не вистачило кількох голосів, щоб набрати необхідну кількість “за” при голосуванні за пов’язаний з ним проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо фінансових векселів Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (№ 5049).
Підтримуючи обидва законопроекти, міністр фінансів Олександр Шлапак звернув увагу на те, що у Фонді гарантування вкладів фізичних осіб коштів на сьогоднішній день не вистачає.
За словами голови Мінфіну, на майбутнє потрібно буде шукати інші механізми наповнення Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, і сьогодні вкрай необхідно підтримати людей, чиї вклади в банках згоріли: “Вклади до 200 000 гривень мають 98% українців. Ми говоримо про найбіднішу публіку, яка сьогодні не може отримати свої вклади”. Олександр Шлапак пояснив, що в Кабміні вже готові відповідні проекти рішень для введення в дію заходів для забезпечення Фонду гарантування вкладів грошима. Кошти надійдуть до Фонду гарантування вкладів через кілька днів після підписання Президентом цього закону.
Міністр запевнив, що люди отримають свої вклади виключно грошима.
До питання прийняття законопроекту про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо фінансових векселів Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (№ 5049) обіцяють повернутися 14 жовтня.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас