КМДА поставила хрест на троєщинській гілці метро, збираються розвивати міську електричку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

КМДА поставила хрест на троєщинській гілці метро, збираються розвивати міську електричку

Казна та Політика
1654
Київська міськадміністрація вважає, що побудувати нову гілку метро на Троєщину не вдасться.
Про це заявив головний спеціаліст управління інженерно-транспортної інфраструктури Департаменту містобудування та архітектури КМДА Віктор Петрук.
“Ми його [метро] будуємо вже 30 років, і ми його точно не побудуємо в найближчі 30 років, тому що ситуація в країні змінилася. Якщо ми не знайшли інвестора до 2008 року, до кризи, то сьогодні ми точно не знайдемо інвестора для такого масштабного проекту. Метрополітен на Троєщину коштує 19 млрд грн, на реалізацію чистого часу потрібно близько 12 років, якщо почати фінансувати прямо сьогодні”, – сказав він.
Проект швидкісного трамвая на Троєщину, який озвучувався раніше в КМДА, теж коштує дорого – близько 4,6 млрд грн, і тому недоцільний.
За словами чиновника, альтернативою метро повинна стати міська електричка. Цей проект набагато дешевше – близько 2 млрд грн.
“Ми могли б реалізувати за символічні гроші в порівнянні з вартістю Подільсько-Воскресенської лінії комплекс заходів з реконструкції міської електрички. Ми могли б збільшити її пропускну здатність до 54 тисяч пасажирів на годину. А це вже еквівалент Подільсько-Воскресенської лінії метрополітену, еквівалент, який може бути реалізований за 1,5 року і приблизно за 2 мільярди гривень “, – сказав Петрук.
Нагадаємо, Троєщина розташована на північному сході Києва, в районі проживає понад півмільйона жителів. Проект по включенню Троєщини в мережу метрополітену був розроблений ще в минулому столітті, проте через брак грошей будівництво досі не розпочато.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас