МЗС застеріг українців від поїздок до Лівії і бути обережними в Йорданії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МЗС застеріг українців від поїздок до Лівії і бути обережними в Йорданії

Світ
258
Міністерство закордонних справ України наполегливо застерігає громадян України від здійснення поїздок до Лівії. Про це повідомили в прес-службі МЗС.
У зв’язку з подальшим погіршенням ситуації в Лівії, де тривають інтенсивні збройні сутички між конфліктуючими сторонами, і нездатністю лівійських властей на даному етапі забезпечити безпеку і правопорядок на території цієї країни, серйозне занепокоєння викликає ситуація щодо продовження виїзду українців з метою працевлаштування в лівійських медичних установах, в т.ч. з використанням нелегальних каналів.
При цьому, на території Лівії ускладнюється криміногенна ситуація, що характеризується збільшенням кількості випадків вчинення протиправних і насильницьких дій (збройних нападів, пограбувань і викрадень з метою отримання викупу тощо) відносно іноземних громадян, працевлаштованих в Лівії. Крім того, почастішали інциденти, пов’язані з перешкодою з боку озброєних осіб нормальному режиму роботи лівійських медичних установ, а також фіксуються окремі випадки обстрілу місцевих лікарень з важких видів озброєнь, що створює реальні загрози для життя і здоров’я іноземних громадян з числа персоналу зазначених установ.
Також, громадянам України, які мають намір працевлаштуватися в медичних установах Лівії, слід враховувати, що в контексті поточної непередбаченої ситуації в цій країні умови робочих контрактів, які декларуються потенційними лівійськими роботодавцями, можуть кардинально відрізнятися від реальних, в першу чергу, в питаннях оплати праці, забезпечення житлом, робочого навантаження і т.д ..
Враховуючи викладене, МЗС укотре наполегливо застерігає громадян України від здійснення поїздок до Лівії до стабілізації ситуації, а тих, хто продовжує перебувати в цій країні, закликає негайно покинути її територію. Громадянам, які до цих пір знаходяться в Лівії, рекомендується повідомити Посольству України в Лівії свої контактні дані для забезпечення надання їм необхідної допомоги у разі настання надзвичайних обставин.
Недотримання вищевказаних рекомендацій може значно ускладнити, а в ряді випадків фактично зробити неможливим забезпечення належного захисту українських громадян у Лівії.
Також Міністерство закордонних справ оприлюднило рекомендації українцям, які перебувають в Йорданії.
У зв’язку з потенційними ризиками загострення ситуації безпеки на території Йорданського Хашимітського Королівства, зумовленими проведенням в регіоні військової операції проти терористичних угруповань, МЗС рекомендує громадянам України, які мають намір відвідати Йорданію чи перебувають на її території, проявляти підвищену пильність і обережність під час відвідування місць масового скупчення людей і поїздок за межі Амман, уникати обговорення з місцевим населенням суспільно-політичних тем, неухильно слідувати вказівкам і рекомендаціям представників правоохоронних органів, а також завжди мати при собі дійсний паспорт громадянина України для виїзду за кордон з йорданської візою і його копію.
У разі потрапляння в надзвичайні ситуації на лівійської території, громадянам України слід невідкладно звертатися до Посольства України в Лівії за телефоном: (+218) 91 645 45 17, або телефонувати на цілодобову “гарячу лінію” МЗС України: (+38 044) 238 16 57.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас