Boeing очікує подвоєння обсягу ринку повітряних вантажоперевезень протягом 20 років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Boeing очікує подвоєння обсягу ринку повітряних вантажоперевезень протягом 20 років

Світ
111
Обсяг ринку повітряних вантажоперевезень подвоїться протягом наступних двох десятиліть завдяки збільшенню попиту на транспортування товарів у межах Китаю, а також поставки з Азії до Північної Америки, прогнозує американський авіабудівний концерн Boeing Co.
Boeing очікує, що в наступні 20 років світові авіакомпанії придбають 840 нових вантажних літаків загальною вартістю близько $240 млрд.
Причому, за оцінками компанії, близько 70% очікуваних замовлень припаде на великі літаки – Boeing-747-8 або 777, здатні перевозити більше 80 тонн вантажів.
Згідно з прогнозом Boeing, обсяг повітряних вантажоперевезень буде рости в середньому на 4,7% на рік протягом наступних двох десятиліть.
У компанії також очікують, що за цей період авіаперевізники переобладнують близько 1330 пасажирських літаків у вантажні.
За оцінками Boeing, темпи зростання обсягу повітряних вантажоперевезень, що поступово відновлюються з другого кварталу минулого року на тлі підйому попиту на електроніку, в 2014 році стануть максимальними з 2010 року.
“Ми бачимо сигнали посилення темпів відновлення обсягу повітряних вантажоперевезень після декількох років стагнації, – зазначає віце-президент з маркетингу Boeing Ренді Тінсет. – Нині цей ринок росте темпами, близькими до середніх за довгостроковий період”.
Домінуючими напрямками в сфері вантажоперевезень залишаться маршрути Азія – Північна Америка і Європа-Азія, прогнозують в Boeing.
Маршрути в межах Азії, внутрішні маршрути в КНР, а також азіатсько-північноамериканський напрямок, як очікується, покажуть найвищі темпи росту обсягів повітряних вантажоперевезень в наступні 20 років.
Згідно з даними Міжнародної асоціації повітряного транспорту (IATA), обсяг повітряних вантажоперевезень за вісім місяців 2014 р. збільшився на 4,5%. Авіаперевізники Азіатсько-Тихоокеанського регіону, на які припадає близько 39% глобального обсягу повітряних вантажоперевезень, повідомили про зростання попиту на 5,2%.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас