Україна розглядає можливість введення точкових санкцій щодо російських компаній - МЕРТ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна розглядає можливість введення точкових санкцій щодо російських компаній - МЕРТ

Казна та Політика
342
Україна розглядає можливість введення точкових санкцій щодо російських компаній, а не за категоріями товарів, повідомив заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Роман Качур.
“Відповідно до закону про зовнішньоекономічну діяльність, МЕРТ може вводити санкції щодо окремих компаній, тим самим повністю забороняючи їх економічну діяльність на території України, або переходячи на режим індивідуального ліцензування. Саме з цією метою ми і оприлюднили даний список”, – сказав він на брифінгу у вівторок.
Р.Качур підкреслив, що МЕРТ провело власний детальний аналіз по кожній компанії і галузі, задіяних у торгівлі з РФ.
“Ми повинні розуміти, що серед цих компаній є компанії транснаціональні з глобальним капіталом, де присутні інтереси наших партнерів. Ми подивимося і будемо діяти максимально точково, щоб не створити проблем для українських компаній”, – сказав він.
При цьому Р.Качур підкреслив, що введення санкцій має бути достатньо ефективним і точковим, “щоб дійсно добитися ефекту, а не нашкодити своїм же компаніям, які існують на ринку”
Як повідомлялося, МЕРТ у зв’язку з прийняттям російським урядом постанови про введення мит щодо деяких товарів українського походження оприлюднило власний перелік товарів для можливого вилучення з режиму вільної торгівлі при імпорті з РФ в Україну. Запропоновані зміни зачіпають 36 товарних груп, включаючи як продукти харчування, предмети побуту, так і залізничні локомотиви. У міністерстві агентству “Інтерфакс-Україна” уточнили, що обмеження не зачіпають критичного для України імпорту, зокрема нафти і газу
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас