Рада дозволила конфіскувати майно Януковича та його соратників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада дозволила конфіскувати майно Януковича та його соратників

Казна та Політика
1676
Верховна Рада дозволила заочне відсудження і конфіскацію майна осіб, які перебувають у міжнародному розшуку за злочини проти України.
За прийняття в цілому законопроекту №4448а проголосували 253 депутата при мінімально необхідних 226.
Рада змогла прийняти цей документ в цілому тільки з четвертої спроби, оскільки спочатку ні за прийняття документа, ні за повернення до розгляду даного питання 226 голосів не набиралося.
Парламент вніс зміни до Кримінального та Кримінального процесуального кодексів, і встановив, що конфіскація майна застосовуватиметься як покарання за дії, спрямовані на силову зміну чи повалення конституційного ладу; посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, життя державного чи громадського діяча; державну зраду; диверсію; шпигунство; теракт, включаючи заклики і залучення інших, створення терористичних організацій; створення незаконних збройних формувань.
Рада також встановила, що запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання, особистої поруки, домашнього арешту, застави не можуть бути застосовані до осіб, підозрюваним у зазначених злочинах, а судовий розгляд може здійснюватися за відсутності обвинуваченого.
Крім того, парламент передбачив, що підозрюваним вважається особа, щодо якої складено повідомлення про підозру, однак воно не вручено через невстановлення місцезнаходження особи.
Раніше в міжнародний розшук були оголошені колишній президент Віктор Янукович, екс-міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко, а також низка інших колишніх вищих посадових осіб.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас