Впровадження технологій - справа довга: Wi-fi в Київському метро не з'явиться ще півроку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Впровадження технологій - справа довга: Wi-fi в Київському метро не з'явиться ще півроку

Особисті фінанси
484
У лютому – березні 2015 року мобільний інтернет з’явиться на шести станціях київського метро і в прогонах між ними. Друга черга включає станції “Університет”, “Театральна”, “Золоті ворота”, “Хрещатик”, “Арсенальна”, “Палац спорту”, а також переходи між ними і тунелі.
Нова мобільна мережа будується компанією ЕСУ на замовлення Київської міської державної адміністрації (КМДА) і операторів мобільного зв’язку “Київстар”, “МТС Україна” і “Астеліт” (Life :)). ЕСУ виграла оголошений містом тендер в 2012 р і спочатку планувала завершити будівництво до кінця 2014 р. Потім фінальну дату довелося скорегувати ще на рік, до кінця 2015 р. А недавно оператори домовилися про новий дедлайн – травень 2016 р.
“Покриття збільшується, але початкові терміни завершення робіт по мережі були зрушені в силу об’єктивних причин”, – пояснює керівник департаменту зовнішніх зв’язків Life :) Оксана Рудюк. Вона нагадує: всі роботи в метро проводяться лише протягом декількох годин в нічний час, що також впливає на їх загальну тривалість.
Інтернет та мобільний зв’язок у тестовому режимі вже працюють на станціях “Вокзальна” і “Політехнічний інститут” та в прогоні між ними.
За матеріалами:
Капітал
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас