Депутат пропонує встановити 3 і 5% граничні надбавки на всі ліки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Депутат пропонує встановити 3 і 5% граничні надбавки на всі ліки

Казна та Політика
348
Народний депутат України Антон Яценко (депутатська група “Економічний розвиток”) пропонує встановити 3% ставку податку за операціями з поставки на митну територію України лікарських засобів, дозволених для виробництва і застосування в Україні, виробів медичного призначення (ВМП), а також лікарських засобів та ВМП, призначених для клінічних випробувань.
Відповідна ініціатива міститься в оприлюдненому на сайті Верховної Ради законопроекті №5120 “Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України (щодо зниження цін на лікарські засоби)”.
Крім того, проектом закону пропонується встановити рівень граничної постачальницько-збутової надбавки на лікарські засоби та ВМП, які реалізуються в Україні, на рівні 3% оптово-відпускної ціни, а граничні торговельні (роздрібні) надбавки на рівні 5% від закупівельної ціни лікарських засобів і ВМП.
Як наголошується в пояснювальній записці до проекту документа, метою законопроекту є вжиття заходів щодо зниження цін на лікарські засоби в Україні.
На думку депутата, необхідність прийняття цього законопроекту обумовлена ​​тим, що з березня 2014 вартість лікарських засобів в Україні зросла більш ніж на 20%, а введення 7% -го податку за операціями з поставки на митну територію України погіршило і без того важку економічну ситуацію в країні.
“Фармацевти відзначають, що саме введення податку призвело до значного підвищення цін, зокрема, на імпортовані препарати, які не мають аналогів українського виробництва, а поставку лікарських засобів та виробів медичного призначення, ціни на які підлягають державному регулюванню, зробило економічно недоцільним”, – відзначається в пояснювальній записці.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас