Модернізовані вагони столичного метро дозволять економити до 40% електроенергії - Кличко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Модернізовані вагони столичного метро дозволять економити до 40% електроенергії - Кличко

Енергетика
1046
Нові модернізовані вагони Київського метрополітену дозволять підвищити рівень комфорту пасажирів, економити до 40% електроенергії та збільшити пасажиромісткість. Про це заявив Київський міський голова Віталій Кличко в коментарі журналістам після запуску на лінію модернізованих вагонів Київського метрополітену.
“Сьогодні ми підходимо до фінальної частини реалізації проекту з модернізації вагонів київського метрополітену. До кінця жовтня всі 95 вагонів будуть запущені в експлуатацію, частина з них вже курсує на лінії”, – сказав Віталій Кличко. Він зазначив, що очікуваний ефект від впровадження модернізації: економія до 40% електроенергії, збільшення пасажиромісткості, продовження терміну експлуатації вагонів на 20 років; поліпшення умов праці машиністів – кабіна оснащена кондиціонером, ергономічним пультом управління; підвищення рівня комфорту для пасажирів; підвищення рівня безпеки перевезень, насамперед, за рахунок надійної гальмівної системи.
Модернізація 95-ти вагонів здійснювалась в рамках реалізації проекту “Комплексна модернізація вагонів метрополітену типу “Е” на КП “Київський метрополітен” за рахунок коштів цільових (екологічних) зелених інвестицій в рамках виконання вимог Кіотського протоколу.
Мер Києва подякував Надзвичайному і Повноважному Послу Японії в Україні Тоічі Саката за допомогу в реалізації проекту, який коштував майже мільярд гривень. “Спасибі за підтримку України і Києва в цей складний час, і фінансування цього проекту, необхідного для вирішення транспортних проблем столиці. Ми налаштовані розпочати новий проект-модернізацію більше 160 вагонів київського метро, які стануть теж більш комфортними та сучасними”, – зазначив Віталій Кличко.
Київський міський голова відзначив, що близько 1,5 млн киян та гостей столиці щодня користуються метро, і важливо, щоб цей вид транспорту відповідав сучасним технологіям, якості та комфорту перевезень пасажирів. Кличко разом з Послом Японії оглянув нові модернізовані вагони та поспілкувався з машиністами. “Вони кажуть, що нові вагони набагато безпечніші, комфортніші, мають комп’ютеризований тач-скрін, сучасні панелі, кондиціонування”, – сказав мер Києва.
Після цього Віталій Кличко і Тоічі Саката проїхалася в модернізованих вагонах від станції “Дарниця” до станції “Хрещатик”.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас