Будівництво індустріального парку може початися у Львові в 2015 р. - мер міста — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Будівництво індустріального парку може початися у Львові в 2015 р. - мер міста

Нерухомість
2357
Будівництво індустріального парку у Львові може початися в 2015 році, повідомив мер Львова Андрій Садовий під час конференції Lviv IT Arena.
Крім того, в планах міського голови реалізація проекту IТ-парку.
“Для мене важливо, щоб у місті був потужний IТ-інститут. Я хочу, щоб ми наступного року почали практичний процес по IТ-парку та по індустріальному парку. У нас є зарезервована територія біля аеропорту, порядку 5 га землі, для будівництва нових , сучасних корпусів IT-парку. Індустріальний парк – це територія Рясне-2, це промзона”, – сказав А.Садовий.
За його словами під будівництво індустріального парку виділено земельну ділянку площею 23 га, можливе розширення до 200 га.
“Ми отримали сертифікат на індустріальний парк. Це перша ділянка близько 23 га, але є можливість розширення до 200 га. Зараз по IТ ми на етапі завершення переговорів. Будемо потім юридично це оформляти. По технопарку ми будемо оголошувати конкурс на керуючу компанію. Тут важливо провести переговори, тому що черги охочих не має. А можливості унікальні. Ми провели ряд переговорів з дуже відомими компаніями світового рівня, які готові в цей процес долучатися”, – додав мер Львова.
За словами А.Садового, головною метою є створення конкурентних умов для фахівців IT-сфери з України та Східної Європи умов.
Згідно з даними на сайті Держінвестпроекту, в даний час до реєстру індустріальних парків внесені вісім парків: “Свема” (Шостка Сумської обл.), “Соломоново” (Закарпатська обл.), “Львівський індустріальний парк “Рясне-2”, “Долина “ (Івано-Франківська обл.), “Славута” (Хмельницька обл.), “Кременчук” (Полтавська обл.), “Коростень” (Житомирська обл.) та “Перший український індустріальний парк (смт. Велика Димерка Київської обл.).
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас