Відшкодування вкладникам банків "Порто Франко" і "Демарк" за рахунок коштів Фонду гарантування становить 1,5 млрд грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Відшкодування вкладникам банків "Порто Франко" і "Демарк" за рахунок коштів Фонду гарантування становить 1,5 млрд грн

Кредит&Депозит
605
Обсяг коштів вкладників-фізичних осіб банків “Порто Франко” (Одеса) та “Демарк” (Чернігів), який може бути відшкодований за рахунок коштів Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (далі – Фонд), становить 1,449 млрд грн, повідомив Фонд на веб- сайті.
Зокрема, згідно з повідомленням, для вкладників банку “Порто Франко” сума відшкодувань за рахунок коштів Фонду, згідно з даними звітності на 21 вересня, становить 448, 093 млн грн, для вкладників банку “Демарк”, згідно з даними звітності на 1 жовтня, – 1,001 млрд грн.
Фонд також повідомив, що приступив до пошуку інвесторів для зазначених банків.
Фонд пропонує потенційним інвесторам: відчуження всіх або частини активів і зобов’язань банку на користь приймаючого банку, створення і продаж інвестору перехідного банку з передачею йому активів і зобов’язань банку або продаж банку в цілому.
Рішення про участь у купівлі активів та передачі зобов’язань банку мають право приймати виключно банки.
Документи від потенційних інвесторів для участі в конкурсі Фонд прийматиме до 17 жовтня.
Як повідомлялося. Фонд гарантування вкладів фізичних осіб з 29 вересня по 29 грудня 2014 ввів тимчасові адміністрації в банки “Порто Франко” і “Демарк”.
Банк “Порто-Франко” заснований в 1991 році. Його найбільшим акціонером на 1 квітня 2014 роки є Мирослав Школенко (83,4314%).
За даними Нацбанку України, на 1 липня 2014 року по розміру загальних активів (1,427 млрд грн) банк “Порто-Франко” займав 86-е місце серед 173 діючих у країні банків.
Одеський банк в середині вересня заявив, що міжнародний інвестиційний фонд “Капітал” підписав попередній договір про купівлю банку і що потенційні інвестори мають намір до кінця вересня надати кредитно-фінансовій установі перший транш стабілізаційних коштів, що дозволить в найкоротші терміни відновити його платоспроможність і ліквідність.
Банк “Демарк” заснований в 1992 році. На 1 липня 2014 найбільшим його акціонером було ПП “Фінінвест” (49,76 %%).
Згідно з даними НБУ, на 1 липня 2014 року по розміру загальних активів (2, 117 млрд грн) банк “Демарк” займав 74-е місце серед 173 діючих банків.
На початку вересня акціонери банку “Демарк” заявили про готовність захистити своїх вкладників від наслідків погіршення ситуації у фінустанові, визнавши, що в серпні у фінансовій установі виникла складна ситуація: з’явилися затримки з видачею готівки, обмеження роботи карткових рахунків, панічні настрої у вкладників.
“Негативну роль в нинішній ситуації зіграли недобросовісні дії з боку представників деяких банків щодо клієнтів банку” Демарк”, які почалися з березня 2014 року і закликають до необхідності змінити обслуговуючий банк. При цьому розпускалися чутки, що дискредитують ім’я банку” Демарк “, в тому числі, про акціонерів і про нібито підтримку сепаратизму”, – наголошувалося у зверненні.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас