Samsung вкладе $ 15 млрд у будівництво підприємства з виробництва чіпів в Кореї — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Samsung вкладе $ 15 млрд у будівництво підприємства з виробництва чіпів в Кореї

Фондовий ринок
198
Південнокорейська Samsung Electronics Co. інвестує 15,6т рлн вон ($ 15 млрд) в будівництво підприємства з виробництва чіпів в провінції Кенгидо.
Будівництво заводу стартує в першому півріччі 2015 року, виробництво напівпровідників на цьому підприємстві планується почати в 2017 році.
Підприємство випускатиме як процесори, так і чіпи пам’яті, говориться в повідомленні Samsung.
Обсяг інвестицій вдвічі перевищить вартість будівництва найбільшого зарубіжного підприємства Samsung, що знаходиться в Китаї. При цьому будівництво заводу може вимагати додаткових вкладень, відзначають в компанії.
Прибуток підрозділу Samsung в сфері виробництва напівпровідників у третьому кварталі 2014 склав 2,14 трлн вон.
Південнокорейська компанія, що стикається зі зростаючою конкуренцією на ринку мобільних пристроїв, прагне активніше розвивати інші напрямки свого бізнесу.
“Випуск напівпровідників протягом довгого часу є ключовим напрямком діяльності Samsung, – відзначає аналітик I’m Investment & Securities Co. в Сеулі Лі Мін Хі. – Зараз Samsung робить великі інвестиції в майбутнє, враховуючи, що компанія більше не може розраховувати на високі темпи зростання бізнесу в сфері виробництва мобільних пристроїв”.
Samsung опублікує звітність за третій квартал 2014 у вівторок. За оцінками опитаних Bloomberg експертів, операційний прибуток компанії в минулому кварталі впав на 47%, виручка – на 15%.
Акції Samsung на торгах в Сеулі в понеділок подорожчали на 0,8%, з початку цього року їх вартість знизилася на 16%.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас