Samsung чекає нелегкий час — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Samsung чекає нелегкий час

Фондовий ринок
1790
Компанія Samsung Electronics Co, найбільший в світі виробник смартфонів, може зафіксувати найгірший квартал в році в умовах зростаючої конкуренції з боку корпорації Apple (AAPL) і китайської корпорації Xiaomi.
Аналітики майже щодня знижують прогнози щодо прибутку, принаймні 26 з 42 економістів, опитаних Bloomberg, різко знизили свої прогнози протягом останніх чотирьох тижнів.
Експерти очікують, що за підсумками III кварталу операційний прибуток впаде на 47%, тоді як продажі впадуть на 15%. Це найзначніше зниження обох показників Samsung з 2009 р
Samsung намагається утримати свої позиції, після того як Apple представила iPhone 6 і iPhone 6 Plus, а Xiaomi збільшила продаж низьковитратних девайсів на зарубіжних ринках. Samsung перенесла дату виходу свого Galaxy Note 4 на кінець вересня, а це означає, що компанія сподівається на поліпшення результатів в III кварталі.
“Ми всі знаємо, що у Samsung будуть дуже неважливі результати в III кварталі, – відзначає Клер Сим з сеульського Daishin Securities Co. – Вихід нових телефонів може відбитися на показниках за III квартал, це може додати їм невеликий імпульс”.
Більш того, гігант програмного забезпечення Microsoft Corp. заявив про те, що Samsung Electronics Ltd. виплачує ліцензійну винагороду в розмірі більше $ 1 млрд на рік за використання технологій Microsoft в телефонах Samsung.
Південнокорейська компанія виробляє смартфони і планшети на базі операційної системи Android розробки Google Inc. Однак компанія Microsoft заявила, що деякі з її патентів включені в технології Android, в тому числі багатоекранність інтернет-браузера. Зважаючи на це Samsung та інші виробники смартфонів виплачують ліцензійні відрахування за кожний проданий пристрій на базі Android.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас