Кличко: 6800 рекламних щитів в Києві незаконні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кличко: 6800 рекламних щитів в Києві незаконні

Казна та Політика
411
Столична влада наводить лад на ринку зовнішньої реклами в Києві. Про це заявив Київський міський голова Віталій Кличко після інспектування незаконно встановленого Мегаборду на проспекті Бажана, демонтаж якого почали сьогодні, повідомили в прес-службі мера.
“В результаті аудиту, проведеного КП“Київреклама”, було встановлено, що в Києві знаходиться 21 700 рекламних щитів, серед них 6800 не мають відповідної дозвільної документації, тобто встановлені незаконно. Тому колосальні гроші на ринку реклами знаходяться в тіні. Ми будемо наводити лад із зовнішніми носіями в столиці, щоб вони, по-перше, не заважали киянам і не псували зовнішній вигляд міста, і щоб гроші за розміщення тих носіїв, які залишаться, надходили до столичного бюджету”, – зазначив Віталій Кличко.
Мер Києва зазначив, що столична влада вже демонтувала понад 400 незаконно встановлених рекламних щитів в Києві. Говорячи про Мегаборд на проспекті Бажана, Кличко зазначив: “У компанії-власника дозвіл на установку цього щита закінчився ще в червні. Більш того, у цієї компанії велика заборгованість перед містом. Ми прийняли рішення, що будемо демонтувати зовнішні конструкції компаній, які не виконують взяті на себе зобов’язання”, – підкреслив В.Кличко.
У свою чергу начальник управління з питань реклами КМДА Артем Біденко зазначив, що за незаконно встановлений щит на проспекті Бажана Київ не отримав 1,4 млн грн. “Щит стоїть незаконно. На нього немає документів. У компанії-власника заборгованість більше 1 млн. грн. 2 роки тому цей щит був перенесений з іншого місця. Компанія-власник формально“збанкрутувала”, щоб не платити грошей до бюджету. Так були штучно створені умови, коли місто недоотримало 1,4 млн грн”, – зазначив Біденко.
“Я розумію, що є незадоволені, які не хочуть, щоб їх щити були демонтовані. Хочете встановлювати зовнішні конструкції – будь ласка, але хочу підкреслити – є чіткі вимоги та правила для всіх, дотримуйтеся їх і платите гроші в бюджет”, – зазначив Київський міський голова.
Власники Мегаборду, які спочатку переконували журналістів і представників столичної влади, що зносити його неправомірно, таки визнали, що встановили щит незаконно. І навіть самі заплатили гроші за його демонтаж. Демонтаж конструкції Мегаборду на проспекті Бажана триває.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас