Латвія продала металургійне підприємство Liepаjas metalurgs київській "КВВ груп" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Латвія продала металургійне підприємство Liepаjas metalurgs київській "КВВ груп"

Фондовий ринок
300
Адміністратор з банкрутства латвійського металургійного підприємства Liepаjas metalurgs Харалд Велмерс (Haralds Velmers) в четвер підписав договір про продаж основного виробництва компанії українській компанії “КВВ груп”, повідомили BNS представники адміністратора.
“Сьогодні завершився дуже суттєвий етап в процесі продажу Liepаjas metalurgs. Радий, що нам вдалося знайти інвестора і укласти угоду в запланований час. Цього місяця будемо серйозно працювати над передачею майна Liepаjas metalurgs новому власнику, щоб підприємство якнайскоріше могло почати виробництво. Це дуже хороша новина як для жителів Лієпая, так і для латвійського народного господарства в цілому”, – сказав Х.Велмерс після підписання договору.
“Ми продовжимо активну роботу, щоб виробництво відновило діяльність якнайскоріше, при сприятливому сценарії – вже в листопаді. На першому етапі передбачається робота в дві зміни з випуском більш 35 тис. тонн продукції на місяць. Кількість необхідних працівників складе близько 500 чоловік, а при зростанні потужностей воно збільшиться”, – сказав власник KVV Валерій Кришталь.
Як повідомлялося раніше, “КВВ груп” заплатить за Liepаjas metalurgs 107 млн ​​євро. Оплата розрахована на 10 років. Інвестор уже вніс 1 млн євро. Після підписання договору інвестор заплатить ще 16 млн євро, а в наступні 10 років буде вносити по 9 млн євро щорічно.
КВВ груп” планує інвестувати у відновлення виробництва на Liepajas metalurgs 30 млн євро.
У 2013 році акціонери Liepаjas metalurgs, яке почало відчувати фінансові труднощі, Сергій Захар’їн, Ілля Сегал і Кіров Ліпман звернулися за допомогою до уряду, але він відмовив, заявивши, що держава не повинна вкладати гроші в приватну компанію, у якої до того ж непрозорі механізми фінансування та постійні суперечки між власниками. В листопада 2013 року після безуспішних пошуків інвесторів суд визнав підприємство неплатоспроможним.
Кредитори пред’явили трьом найбільшим акціонерам компанії умову відмовитися від акцій, якщо вони не готові вкладати свої кошти.
КВВ груп” (Київ) створена в жовтні 2010 року, її основним власником є ​​британська Gefest Investments Limited. Група своєму розпорядженні мережу пунктів по заготівлі брухту чорних металів, раніше поставляла значні обсяги брухту на ММК ім. Ілліча і “Запоріжсталь”.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас