Директором-розпорядником Фонду гарантування вкладів призначений екс-глава правління банку "Мрія" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Директором-розпорядником Фонду гарантування вкладів призначений екс-глава правління банку "Мрія"

Казна та Політика
872
Директором-розпорядником Фонду гарантування вкладів фізичних осіб призначений Костянтин Ворушилін, який раніше працював на посаді голови наглядової ради Міжнародного інвестиційного банку, голови правління банку “Мрія” (обидва – Київ).
“На посаду директора-розпорядника Фонду гарантування вкладів фізичних осіб з 3 жовтня 2014 призначений Ворушилін Костянтин Миколайович, який має значний управлінський досвід в сфері економіки та банківському секторі”, – повідомляється на сторінці Національного банку України (НБУ) в мережі Facebook.
Згідно з повідомленням, кадрові зміни закріплені рішенням адміністративної ради Фонду гарантування вкладів фізичних осіб №34 від 2 жовтня 2014 року.
У повідомленні також вказується, що Василь Пасічник переведений з посади директора-розпорядника на посаду першого заступника директора-розпорядника Фонду з 3 жовтня 2014 року.
Як повідомлялося, в грудні 2007 року Антимонопольний комітет України дозволив екс-власникам банку “Мрія” створити “Міжнародний інвестиційний банк”: у створенні нового банку брали участь ВАТ “Закритий недиверсифікований корпоративний інвестиційний фонд (ЗНКІФ)” Прайм Ессет кепітал “(раніше – фонд “Петра Порошенка”), Ігор Кононенко, Олег Свинарчук, Олег Зимін і К.Ворушілін.
Банк “Мрія” після зміни власників було перейменувано в березні-2007 в ВТБ Банк.
Асоціація Український кредитно-банківський союз на початку вересня-2014 закликала владу України захистити Фонд гарантування вкладів від спроб тиску.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас