Ще 1 банк в Україні визнаний неплатоспроможним — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ще 1 банк в Україні визнаний неплатоспроможним

Кредит&Депозит
7890
Правління Національного банку (НБУ) 2 жовтня ухвалило рішення про віднесення Прайм-банку до категорії неплатоспроможних.
Згідно з повідомленням Нацбанку, при здійсненні нагляду за діяльністю банку щодо дотримання законодавства з питань запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, або фінансуванню тероризму регулятор неодноразово виявляв факти порушень законодавства з питань фінансового моніторингу.
Як відзначають в Нацбанку, у зв’язку з цим в банку 2013 – 2014 роках п’ять разів застосовувалися адекватні заходи впливу (санкції). Однак фінустанова не приймала достатніх заходів щодо зменшення в його діяльності ризиків послуг банку для легалізації доходів, отриманих злочинним шляхом. Зокрема, за результатами проведеної регулятором у вересні 2014 позапланової перевірки виявлені факти здійснення банком масштабних операцій з готівковими коштами в національній та іноземній валюті, що не властиво для банків четвертої групи, та встановлено окремих клієнтів, які постійно здійснювали фінансові операції зі зняття цих коштів в значних обсягах.
“Враховуючи вищевикладене, з метою захисту інтересів вкладників та інших кредиторів Банку, керуючись статтями 15, 55 Закону України “Про Національний банк України”, статтями 73, 74, 76 Закону України “Про банки і банківську діяльність”, постановою Правління Національного банку України від 17.08 .2012 № 346 (із змінами), Правління Національного банку України 2 жовтня 2014 прийняло рішення про віднесення Публічного акціонерного товариства “Прайм – банк” в категорії неплатоспроможних. Національний банк України і надалі жорстко реагувати на здійснення банками ризикових операцій, які можуть свідчити про свідоме використання послуг банку в протиправних цілях”, – йдеться в заяві НБУ.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас