Експерти поліпшили прогноз притоку іноінвестіцій в країни, що розвиваються, на $130 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти поліпшили прогноз притоку іноінвестіцій в країни, що розвиваються, на $130 млрд

Світ
102
Приплив міжнародних інвестицій в країни з економікою, що розвивається, в цьому році перевершує очікування, незважаючи на те, що багато економістів продовжують повторювати, що зростання заборгованості emerging markets може стати джерелом проблем як для них самих, так і для інвесторів, пише Financial Times.
Інститут міжнародних фінансів (Institute of International Finance, IIF) підвищив прогноз надходжень іноземних інвестицій в країни в 2014 році на $130 млрд, до $1 трлн 162 млрд. У 2015 році очікується збереження припливу приблизно на тому ж рівні.
Прогноз враховує всі транскордонні інвестиції в країни, що розвиваються, в тому числі інституціональних і роздрібних інвесторів.
Разом з тим річна оцінка, як і раніше, на $80 млрд нижче рівня 2013 року через вплив міжнародних санкцій стосовно Росії.
Попит на корпоративні облігації і IPO в країнах Азії залишається стійким, особливо помітний приплив коштів в Індію і Китай.
Країни, що розвиваються, залишаються уразливими для змін грошово-кредитної політики Федеральної резервної системи (ФРС), зазначають експерти.
“Потоки інвестицій на emerging markets відрізняються високою волатильністю і частими змінами напряму. Спостерігався сплеск, а потім ослаблення, оскільки підвищилися очікування дій ФРС”, – заявив головний економіст IIF Чарльз Коллінс.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас