ЄСПЛ зобов'язав Україну виплатити 20 тис. євро 5 екс-працівникам "Аеросвіту" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄСПЛ зобов'язав Україну виплатити 20 тис. євро 5 екс-працівникам "Аеросвіту"

Казна та Політика
516
Україна повинна виплатити 20 тисяч євро компенсації моральну шкоду п’яти колишнім працівникам авіакомпанії “Аеросвіт” за відмову їм у проведенні страйку в 2011 році. У прес-службі повідомили, що відповідне рішення було прийнято Європейським судом з прав людини сьогодні, передає прес-служба ЄСПЛ.
Як наголошується, позов проти України подали п’ять колишніх працівників “Аеросвіту” Веніамін Тимошенко, Андрій Бородін, Ольга Іванова, Олег Пушняк і Тарас Товстий.
Всі п’ятеро у вересні 2011 році були працівниками “Аеросвіту” і планували взяти участь у страйку льотного персоналу авіакомпанії у зв’язку із затримками у виплаті зарплат і з вимогами підвищення безпеки літаків.
Після звернення керівництва компанії до суду, в жовтні 2011 року персоналу “АероСвіту” було заборонено проводити страйки на підставі положень Транспортного кодексу, які забороняють страйки на транспорті, які можуть негативно вплинути на перевезення пасажирів, а також на підставі Кодексу законів про працю, який забороняє страйки, якщо вони можуть мати негативні наслідки для життя та здоров’я людей.
Європейський суд з прав людини визнав, що забороною на проведення страйку Україна порушила статтю 11 Європейської конвенції прав людини (право на свободу зібрань та асоціацій).
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас