Загальний ефект від діяльності податкової міліції за 6 місяців становить 13 млрд. гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Загальний ефект від діяльності податкової міліції за 6 місяців становить 13 млрд. гривень

Казна та Політика
244
Загальний економічний ефект від діяльності податкової міліції за останні 6 місяців становить 13 млрд. грн.
Це ті кошти, які вдалося повернути до держбюджету, не дати з нього вивести або незаконно приховати від оподаткування – повідомляє сайт ГФС.
Так, у 2014 році співробітниками податкової міліції встановлено та припинено протиправну діяльність 41 конвертаційного центру, 477 транзитно-конвертаційних підприємств та 531 суб’єкта підприємницької діяльності з ознаками фіктивності. Прямі втрати державного бюджету тільки від несплати ПДВ цими структурами становили 4 млрд. грн. Крім того, попереджено незаконне відшкодування ПДВ на суму 3,3 млрд. Грн.
В рамках розслідування незаконної діяльності підприємств, афілійованих з одіозними представниками «минулої» влади, зупинено внесення змін до системи депозитного обліку цінних паперів на загальну суму 5,4 млрд. грн. Завдяки активізації боротьби з незаконним обігом підакцизних товарів, було припинено діяльність 81 незаконного виробника підакцизних товарів та вилучено незаконно вироблених підакцизних товарів на суму 303 млн. грн., що на 20% більше ніж за відповідний період минулого року.
Попередні підсумки розслідування діяльності посадових осіб ДП «Укрспирт», дозволяють вже сьогодні говорити про те, що співробітниками податкової міліції виявлено злочинні схеми, завдяки яким, тільки за рахунок завищення цін на сировину та оформлення безтоварних операцій з фіктивними підприємствами, державі щомісяця причинявся фінансовий збиток на суму близько 40 млн. грн. Також, зазначеними особами був організований незаконний щомісячний оборот алкогольної продукції обсягом близько 3 млн. літрів спирту.
В рамках боротьби з незаконним виробництвом тютюнових виробів, співробітниками ГФС припинено діяльність великої підпільної тютюнової фабрики, виробничі потужності которойпозволялі виробляти близько 140 тис. пачок сигарет щодня.
Заарештовано 3 промислові лінії, понад 30 тон тютюнової сировини, більш 100 тис. пачок сигарет, близько 10 млн. марок акцизного податку. При цьому, тільки за одну добу роботи цих нелегальних виробничих потужностей, втрати держбюджету від несплати акцизного податку, становили понад 590 тис. грн.
За словами першого заступника глави ДФС Володимира Хоменка, за підсумками 2014 податкова міліція відрапортує про завершення цілого ряду резонансних фінансових розслідувань.
Злочинні схеми, завдяки яким в останні роки відбувалося масштабне розкрадання бюджетних коштів і корупційне збагачення чиновників – будуть зруйновані.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас