В Україні планують приватизувати 164 об'єкта - ФДМУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні планують приватизувати 164 об'єкта - ФДМУ

Казна та Політика
355
Після прийняття Кабінетом Міністрів у липні розпорядження про перелік об’єктів приватизації, перед Фондом державного майна поставлена задача провести максимально якісну передприватизаційну підготовку цих об’єктів, щоб максимально ефективно продати їх тоді, коли визначить уряд. Про це повідомив в.о. голови Фонду державного майна Дмитро Парфененко, повідомили в прес-службі ФДМУ.
Він зазначив, що в приватизації сьогодні потребують як самі підприємства, яким життєво необхідні інвестиції, так і держава, щоб наповнити бюджет.
Як повідомив Дмитро Парфененко, до приватизаційного переліку увійшло 164 об’єкта, серед яких інвестиційно привабливі об’єкти електроенергетики, газової галузі, машинобудування. Щодо об’єктів з переліку, які пропонувалися до приватизації раніше, але не знайшли свого покупця, за його словами, необхідно виробити індивідуальну практику продажу.
Дмитро Парфененко повідомив, що Фондом на кінець вересня вже на 91% виконано річний план з оренди державного майна – до Держбюджету надійшло 723 млн грн при плані майже в 800 млн грн.
“Завдяки чіткій організації роботи створені всі передумови для того, щоб від оренди в 2014 році надійшло набагато більше, ніж було заплановано на рік”, – зазначив глава ФДМУ.
Дмитро Парфененко також повідомив, що Фонд зараз відпрацьовує ряд змін до нормативних актів, що регулюють питання оціночної діяльності: “Як відомо, відбулася знаменна подія – Урядом скасовано дію нормативних актів щодо оцінки об’єктів для цілей оподаткування, і сьогодні Фонд працює над тим, щоб привести нормативну базу з оцінки вимогам законодавства та потреб суспільства “, – підкреслив він.
Глава Фонду закликав Громадську Раду при Фонді державного майна до плідної співпраці, зазначивши, що Фонд відкритий для конструктивного діалогу з громадськістю і зацікавлений в пропозиціях по організації його подальшої діяльності в усіх напрямках.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас