Експерти з лібералізації візового режиму з ЄС відвідають Україну в кінці року - МЗС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти з лібералізації візового режиму з ЄС відвідають Україну в кінці року - МЗС

Казна та Політика
399
Експертні місії, що оцінюють прогрес України у введенні безвізового режиму з Європейським союзом, мають прибути в Україну в листопаді-грудні. Про це на брифінгу сказав речник МЗС Євген Перебийніс.
За його словами, за результатами візиту Україна може отримати безвізовий режим з країнами ЄС.
“Очікуємо, що експертні місії прибудуть в Україну вже найближчим часом в листопаді-грудні… У разі, якщо зусилля України з виконання всіх критеріїв другої фази плану з лібералізації візового режиму будуть успішними, Європейська комісія повинна представити на розгляд Ради ЄС та Європарламенту законодавчу пропозицію щодо вилучення України з переліку держав з візовим режимом в’їзду і включення її до переліку країн, громадяни яких не потребують віз для короткострокових поїздок до Шенгенської зони”, – сказав він.
Представник МЗС також нагадав, що 15-26 вересня в Україні працювали експертні місії, які вивчали готовність України до запровадження біометричних проїзних документів, Управління держкордоном і міграцією.
Крім того, Є.Перебийніс зазначив, що 23 вересня Кабмін України прийняв постанову 486-487, яким затвердив технічний опис та зразки бланків службових і дипломатичних паспортів України з безконтактним електронним носієм.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас