Користувачі Windows 8 зможуть безкоштовно перейти на нову Windows 9 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Користувачі Windows 8 зможуть безкоштовно перейти на нову Windows 9

Особисті фінанси
1028
Власники Windows 8 зможуть перейти на наступну версію операційної системи безкоштовно, передає РБК. Повідомляється, що Microsoft планує змінити модель заробітку і зосередитися на продажі додатків, подібно конкурентам.
Про новий підхід Microsoft до продажів ОС повідомив президент компанії в Індонезії Андреас Діанторо сайту. Він підтвердив, що власники Windows 8 зможуть безкоштовно встановити Windows 9, як тільки ця система з’явиться у продажу. Презентація Windows 9, як і планувалося раніше, пройде в Сан-Франциско 30 вересня. Очікується, що нова ОС від Microsoft буде підтримувати голосового помічника Cortana і можливість запускати кілька віртуальних робочих столів. Також в ній знову з’явиться звична багатьом користувачам кнопка “Пуск”.
Раніше Microsoft ніколи не пропонувала безкоштовне оновлення до наступної операційної системи всім її користувачам. Так, в 2010 році, після виходу Windows 7 до неї безкоштовно могли оновитися тільки власники найдорожчих версій Windows Vista, і лише ті з них, хто придбав систему не раніше ніж за півроку до виходу нової ОС.
Основним джерелом доходу Microsoft завжди був продаж операційних систем та офісного пакету програм, однак зараз на ринок тисне компанія Apple, яка безкоштовно розповсюджує Mac OS і iOS, отримуючи гроші від продажу додатків через спеціальні магазини. Тепер Microsoft змушена так поступати також, оскільки все більше користувачів віддає перевагу купувлі різного контенту.
Нагадаємо, що згідно з даними StatCounter, в серпні 2014 ринкова частка систем Windows 8.X вперше перевищила частку ПК з встановленою Windows XP. Абсолютним лідером при цьому залишається Windows 7, якій належить майже 56% десктопного ринку.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас