В Україні налічується 295 тис. внутрішніх переселенців - ООН — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні налічується 295 тис. внутрішніх переселенців - ООН

Особисті фінанси
153
Станом на 29 вересня в Україні офіційно налічується 295 тисяч внутрішньо переміщених осіб, передають ЗМІ з посиланням на центр новин ООН.
За інформацією ООН, близько п’яти мільйонів людей живуть в конфліктних зонах.
Також в організації зазначають, що конфлікт в Україні призвів до різкого погіршення гуманітарної ситуації в країні. Як відзначають в ООН, з наближенням зими внутрішньо переміщені особи дуже потребують, перш за все, теплого одягу та утеплених наметів.
В Управлінні ООН по координації гуманітарних питань відзначають, що особливо важка ситуація – в районах, що перебувають під контролем бойовиків. “Доступ туди обмежений у зв’язку з відсутністю безпеки, а запаси предметів гуманітарної допомоги в місцевих організацій і груп Червоного хреста вже закінчуються”, – йдеться в повідомленні.
Крім того наголошується, що в районах, які постраждали від конфлікту, не вистачає одягу, взуття, медикаментів, продовольства і предметів гігієни. “У деяких населених пунктах на сході України питна вода подається в обмеженому режимі або взагалі не надходить. В цих районах терміново необхідні водяні насоси, дизельні генератори та медичне обладнання”, – повідомляють в ООН.
Відзначається, що в Донецькій і Луганській областях особливо гостро стоїть проблема санітарії. “У багатьох місцях терміново потрібні тимчасові туалети і засоби дезінфекції”, – додають в ООН.
Також повідомляється, що в інших районах, які знаходяться під контролем влади, внутрішньо переміщені особи потребують теплих ковдр, одяг, зимові утеплені намети, а також медикаменти.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас