В Україні з'явиться "шеф поліції" - Аваков — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні з'явиться "шеф поліції" - Аваков

Казна та Політика
1930
В ході реформи МВС буде істотно змінена внутрішня система управління в міністерстві. Зокрема обов’язки начальника міліцейської служби буде виконувати не міністр, а “шеф поліції”. Крім того, очікуються кадрові скорочення і підвищення заробітних плат правоохоронцям. Про це в інтерв’ю виданню “Форбс” розповів глава МВС Арсен Аваков.
“Наша реформа передбачає зміну системи управління всередині МВС, при якій міністр стане рівновіддаленою фігурою від всіх служб, що перебувають у структурі міністерства. Паралельно проводитиметься перетворення і самих підрозділів МВС: міліції, Національної гвардії і так далі. У нас вже є глава Міграційної служби, командувач Нацгвардією, а ось глави міліцейської служби поки немає. Цю роль фактично виконує міністр. в результаті реформи у нас з’явиться шеф поліції. Причому ця посада буде не політична на відміну від посади міністра, якого можуть змінювати залежно від конфігурації парламентської коаліції “, – зазначив він.
Аваков також розповів, що систему МВС чекають кадрові скорочення. Втім, фонд заробітної плати для відомства залишать попереднім.
“Наша логіка полягає в наступному: скорочуючи чисельність співробітників, ми зберігаємо фонд зарплати, розуміючи, що чесним може бути тільки забезпечений поліцейський. Плюс соціальний пакет, який повинен бути складений так, щоб кожен був зацікавлений чесно відпрацювати 20 років. Так це діє в США і Європі – там поліцейські дорожать своїм місцем роботи”, – зазначив міністр.
Він підкреслив, що зараз правоохоронній системі дуже не вистачає службовців.
“Після тих чисток, що ми проводимо зараз, а також люстрації, яку ми проведемо, як тільки буде підписано відповідний закон, утворюється багато вакансій у системі МВС і міліції зокрема. Якщо взяти за приклад звільнений Слов’янськ, де ми вже почистили склад міліції, то навіть у міському управлінні залишається близько 176 незакритих вакансій – просто немає бажаючих. Так що куди важливіше питання, де взяти нових співробітників. Частково ми будемо набирати їх з числа службовців добровольчих спецбатальйонів, створених нами”, – зазначив він.
За матеріалами:
Forbes.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас