Україна планує досягти 11% відновлюваної енергії в кінцевому споживанні енергоресурсів до 2020 р. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна планує досягти 11% відновлюваної енергії в кінцевому споживанні енергоресурсів до 2020 р.

Енергетика
288
Україна ставить завдання досягти 11% відновлюваної енергії в кінцевому споживанні енергоресурсів до 2020 р. Про це повідомив голова Держенергоефективності Сергій Савчук під час виступу на Європейському Форумі з енергетичної безпеки.
“Сьогодні Держенергоефективності активно працює над створенням умов для заміщення використання газу. Це питання має першочергове значення і вимагає невідкладного вирішення”, – зазначив Сергій Савчук, представляючи останні урядові ініціативи у сфері енергоефективності на дискусії “Вирішення проблеми енергетичної залежності України”.
Разом з тим Голова Держенергоефективності підкреслив стратегічну значимість розвитку відновлюваної енергетики як в контексті зміцнення енергетичної безпеки, так і з огляду на глобальні тренди економічного зростання.
“Перед нами стоїть мета досягти 11% відновлюваної енергії в кінцевому споживанні енергоресурсів до 2020 року. З одного боку – це досить амбітне прагнення, з іншого – життєва необхідність для майбутнього сталого розвитку нашої держави”, – зазначив Голова Агентства.
За словами С.Савчука, запорукою динамічного розвитку відновлюваної енергетики та використання альтернативних видів палива в Україні стануть законодавчі ініціативи та фінансові механізми, розроблені Агентством для заохочення інвестицій в ці галузі.
“Ми відкриті для співпраці, готові до конструктивного діалогу та реалізації конкретних ініціатив. Український та іноземний інвестор завжди знайдуть надійного партнера в особі нашого Агентства”, – підкреслив Голова Держенергоефективності.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас