Ford різко погіршив прогноз річного прибутку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ford різко погіршив прогноз річного прибутку

Фондовий ринок
156
Новий гендиректор американського автоконцерну Ford Motor Co. Марк Філдс погіршив прогноз річного прибутку компанії всього через три місяці після приходу на цей пост. Зниження прогнозу пов’язане зі зростаючими проблемами на авторинках країн, що розвиваються та витратами на відгуки продукції в США, пише The Wall Street Journal.
Доподатковий прибуток Ford, що посідає друге місце по виручці серед автовиробників США, складе від $ 6 млрд до $ 7 млрд в 2014 році, очікує компанія. Нова оцінка приблизно на $ 1,5 млрд слабкіше липневого прогнозу.
Витрати на відгуки автомобілів з ​​ринку і гарантійний ремонт складуть близько $ 1 млрд. Спад виробництва в Росії погіршить показник прибутку приблизно на $ 300 млн, а збиток в Південній Америці виявився на $ 900 млн більше попередньої оцінки. До деякої міри негатив вдалося компенсувати за рахунок зростання обсягів продажу та вдалого ціноутворення.
Акції Ford подешевшали в понеділок на 7,5%, завершивши сесію на найнижчій позначці з березня, і продовжили падіння на додаткових торгах.
“Найбільшим потрясінням став прогноз рентабельності по Північній Америці”, – заявив аналітик автомобільного сектора з Barclays Брайан Джонсон.
Прогноз Ford увазі, що річна рентабельність північноамериканського підрозділу складе 8-9%, тоді як минулого кварталі вона дорівнювала 11%.
Доподатковий збиток європейського бізнесу Ford в 2014 році складе $ 1,2 млрд, в 2015 році підрозділ все ще залишиться збитковим, хоча втрати знизяться. Ford більше не чекає повернення до докризових рівнів продажів в Європі навіть в 2020 році.
З початку року Ford відкликала 3,9 млн автомобілів на ринку США, що свідчить про серйозні проблеми з якістю, згідно з даними Національного управління із забезпечення безпеки дорожнього руху міністерства транспорту США.
Однак в прогнозах Ford був і позитив – зокрема, в тому, що стосувалося цільових показників на кінець поточного десятиліття. Так, компанія очікує зростання поставок автомобілів на світовий ринок майже на 50% – з 6,2 млн в 2013 році до 9,4 млн у 2020 році, а також стрибка рентабельності “люксового” ​​бренду Lincoln з практично нуля до двозначного числа і продажів автомобілів цього бренду зі 100 тис. до 300 тис. одиниць на рік.
Ford має намір вкласти в Lincoln близько $ 2,5 млрд до 2020 року. Розширення продажів бренду забезпечать, в першу чергу, країни Азії, де концерн може побудувати додаткові заводи по збірці цих автомобілів. У жовтні Ford почне продажі автомобілів Lincoln в Китаї.
У Північній Америці загальні продажі Ford, як очікується, виростуть на 500 тис. і складуть 3,4 млн в 2020 році.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас