З 1 листопада розпочнеться застосування положень УА з ЄС в сферах права, безпеки та свободи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

З 1 листопада розпочнеться застосування положень УА з ЄС в сферах права, безпеки та свободи

Світ
1053
Незважаючи на відстрочку імплементації зони вільної торгівлі між Україною та ЄС до початку 2016 року, вже з 1 листопада цього року розпочнеться тимчасове застосування положень Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, яке, зокрема, стосується галузей правосуддя, свободи та безпеки. Про це йдеться в заяві Ради ЄС, передає прес-служба відомства.
Як повідомлялося, Рада ЄС відклала до 1 січня 2016 року тимчасове застосування зони вільної торгівлі в рамках Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.
“Водночас, це рішення відкриває шлях для того, щоб з 1 листопада почати тимчасове застосування інших частин Угоди. Це стосуватиметься важливих положень з питань правосуддя, свободи та безпеки, включаючи боротьбу зі злочинністю і корупцією, розширення співробітництва в широкому діапазоні секторів економіки на основі поступового зближення з ЄС у галузі права, а також фінансового співробітництва”, – йдеться в документі.
Також в Раді ЄС підкреслили, що Угода про асоціацію буде поглиблювати політичну асоціацію та економічну інтеграцію України з ЄС, включаючи створення глибокої та всеосяжної зони вільної торгівлі.
“Її (Угоду про асоціацію – ред.) було підписано ЄС, його державами-членами та Україною 21 березня і 27 червня. Європейський парламент дав згоду на неї 16 вересня. Процес ратифікації в країнах-членах ЄС, необхідний для набрання чинності, триває”, – зазначили в Раді ЄС.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас