Цього року українські туристи їдуть за кордон на 35-40% менше, ніж минулого — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Цього року українські туристи їдуть за кордон на 35-40% менше, ніж минулого

Особисті фінанси
296
У зв’язку з нестабільною економічною ситуацією в Україні, девальвацією національної валюти і військовими діями на сході країни туристичний потік українців за кордон у січні-серпні 2014 року скоротився на 35-40% порівняно з аналогічним періодом минулого року.
Про це на прес-конференції в Києві повідомив віце-президент Асоціації лідерів турбізнесу України Аркадій Маслов. «Падіння ринку виїзного туризму коливається від 35 до 40 відсотків … Однак ми дивимося достатньо позитивно на наступний сезон – на сезон Єгипту, гірськолижної Європи і, відповідно, на майбутній сезон влітку», – сказав Маслов.
Також присутній на прес-конференції директор з продажу та маркетингу туроператора TUI Ukraine Тарас Демура підтвердив озвучену Масловим скорочення турпотоку, зазначивши, що змінилися і переваги українців, зокрема, впав попит на дорогі путівки.
«Загалом всі країни впали однаково, єдине, що більше впали дорогі продукти – п’ятизіркові, сегмент luxury і так далі. Є невелика тенденція до того, що люди купують на більш тривалий термін більш дешеві готелі», – сказав Демура.
За словами експерта, в поточному році також спостерігається зниження вартості турів у валюті, проте зважаючи девальвацію гривні в нацвалюті тури виросли в ціні. Демура також підкреслив, що падіння турпотоку українців більшою мірою торкнулося країн, офіційною валютою яких є євро.
«Більше постраждали країни, ціноутворення в яких прив’язане до євро, менше постраждали Туреччина, Єгипет», – додав Демура.
У той же час, аташе з питань культури та інформації посольства Туреччини в Україні Берат Йілдиз озвучив дані, згідно яким зниження турпотоку українців до Туреччини в поточному році склало 8% при тому, що турецький напрямок на сьогоднішній день є лідером з виїзного туризму в Україні.
«За перші 8 місяців 2014 Туреччину відвідало більш 488 000 українців, що демонструє нам падіння на 8% в порівнянні з минулим роком. Звичайно, таке падіння є наслідком і тих політичних подій, які відбувалися в Україні, і того, що відбувається з курсом національної валюти», – резюмував Йілдиз.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас