"Південкомбанк" ліквідують — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Південкомбанк" ліквідують

Фондовий ринок
890
Фонд гарантування вкладів фізичних осіб з 26 вересня розпочав ліквідацію неплатоспроможного «Південкомбанку» на підставі рішення Національного банку України про відкликання ліцензії та ліквідації фінансової установи, повідомила прес-служба фонду.
Згідно з повідомленням, уповноваженою особою фонду на проведення процедури ліквідації призначена Марина Славкіна.
Фонд гарантування ввів тимчасову адміністрацію в «Південкомбанк» з 26 травня терміном на 3 місяці. «Південкомбанк» працював на ринку України з 1990 року. Банк входив до складу промислово-фінансової групи «Метал Юніон», яка спеціалізується на металургії і гірничодобувному виробництві.
На початку липня основний власник банку Руслан Ціплаков, що володіє 49,7405% акцій банку, вийшов зі складу його акціонерів, при цьому донецька компанія «Глобус плюс» збільшила частку в статутному капіталі банку до 23,9967%.
За інформацією ЗМІ, власник банку Ціплаков є близьким другом сина екс-президента України Олександра Януковича. На початку березня правоохоронні структури провели в банку обшуки. Кореспондентський рахунок банку був заблокований, а готівкові кошти арештовані.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас